• BT Regiment
    „A természet őszintesége, az őszinteség természete”

Lélegző liget településfejlesztési projekt

Egy átfogó településfejlesztési program első állomásaként a közösségi összefogás erejével egy csodaszép, virágzó és zöldellő liget utat varázsoltunk Romonyán () . Hosszútávú célunk egy olyan településkép kialakítása volt, amely otthonául szolgál a sokszor igazságtalanul figyelmen kívül hagyott, bár annál fontosabb élőlényeink számára a legkisebb rovaroktól kezdve nagyobb madarainkig; amely zöldellő és virágzó növénycsokrokkal borítja be a sokszor kopár, napfénytől égetett területeket, amely a természet minden erejével azon igyekszik, hogy hozzájáruljon a tiszta levegő és környezet kialakításához és fenntartásához. A projekt keretein belül több, mint 150 növényt ültettünk, számos állatvédelmi eszközt telepítettünk.


Ez a teljes mértékben alulról szerveződő, független civil projektünk minden nehézség ellenére kitart eredeti célja mellett, és igyekszünk mindent megtenni azért, hogy ezt a -talán országosan is- egyedülálló kezdeményezést folytathassuk.
Kitartásunk, hitünk és munkánk nem hiábavaló : az ország több pontján is érdeklődnek a Lélegző Ligettel kapcsolatban, mi pedig már alig várjuk, hogy újabb és újabb közterületeknek adhassunk új színt, új életet.
                                                               

Felhívás!


Amennyiben úgy gondolod, hogy közösséged nyitott lenne egy ilyen vagy hasonló kezdeményezésre, ha szívesen sétálnál zöldellő, virágzó utcákon madárcsicsergés és pillangótánc mellett, ha szeretnél életet, előremutató tartalmat csempészni településed megfáradt mindennapjaiba, akkor keress minket bizalommal! Segítünk a megvalósításban, segítségedre leszünk a változásban!