• BT Regiment
    „A természet őszintesége, az őszinteség természete”

Itt vagyok a szomszédben! Térségi termelői hálózat

A világszerte zajló események egy nem várt helyzet elé állítottak bennünket, amely helyzet komoly feladatokat ad mindnyájunknak. Egy teljesen új struktúrában, megváltozott életkörülmények és társadalmi dinamika közepette kell helytállnunk, és mondjuk ki: túlélnünk mindazt, ami ránk vár. Ebben a helyzetben kiemelt szerepe van a társadalmi felelősségvállalásnak, az összefogásnak, a segítő és erőt adó közösségi háttérnek.

A BT Regiment Kreatív Műhely és családi gazdaság igyekszik az élet minden területén erősíteni a közösségi szellemet, segíteni az egyént, és ezzel összetartani az egységet. Az általunk alapított Szakmai Támogató Szolgálat eddigi működése során nagy sikerrel birkózott meg mindezen feladatokkal. A társadalmi felelősségvállalásban és a szakmai támogatói munkában szerzett tapasztalataink és eredményeink arra biztatnak bennünket, hogy jelen helyzetben is tegyünk meg minden tőlünk telhetőt egymás segítése érdekében.

A BT Regiment Kreatív Műhely és családi gazdaság a válsághelyzetre és a hirtelen bekövetkező negatív gazdasági változásokra válaszul létrehozta Térségi Termelői Hálózatát, amely fő célja, hogy összekapcsolja a termelőt a fogyasztóval. Hogy kinek és miért jó mindez? A termelők, családok lehetőséget kapnak arra, hogy vonzáskörzetükben megismerjék őket, ezáltal szélesebb területen tudják kínálni portékájukat. A sorozatosan szűnő munkahelyek, árusítási lehetőségek a legtöbb kistermelőt ellehetetlenítik, sokszor a boldogulás minimális szintjei is veszélybe kerülnek. A Romonya és vonzáskörzetében működő " Itt vagyok a szomszédban" Térségi Termelői Hálózat mindezen negatív folyamatok ellen veszi fel a harcot. De nemcsak a termelőknek lehet mentőöv programunk, hanem a fogyasztóknak is. Hiszen a Térségi Termelői Hálózat adatbázisának segítségével megismerhetik a számukra kis távolságokban elérhető családi gazdaságokat, kistermelőket- és a korlátozott mozgástér és szociális érintkezések minimalizálásának ellenére mindig hozzájuthatnak a friss, hazai, gondos szakértelemmel termelt árukhoz.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A programhoz csatlakozni kívánó termelő elküldi adatait számunkra, amelyet mi a Térségi Termelői Hálózat adatbázisába rögzítünk. Az adatbázis az elérhetőségi, szolgáltatási adatokkal kinyomtatásra kerül, és az adatbázis nyomtatott formáját eljuttatjuk a lakosság postaládájába, így minden helyi lakoshoz eljut az információ. Természetesen mindezt digitálisan, online is közzétesszük. A lakosok telefonon elérik a termelőt, rendelésüket leadják, majd közvetlenül a termelőtől kapujuk elé kapják a kívánt árucikkeket.


Hálózatunk nemcsak a válsághelyzet ideje alatt kíván működni és életben maradni. Célunk a rendszer fenntartása és folyamatos bővítése, a viharok elvonulása után megjelentetjük az "Itt vagyok a szomszédban!" kiadványunkat, amelyben minden regisztráló termelő hirdetése és bemutatkozása helyet kaphat.

Várjuk mindazon környékbeli termelők jelentkezését, akik szeretnének tagjai lenni példamutató összefogásunknak, akik velünk együtt szeretnék elérni egy dinamikusan működő, bizalommal teli Termelői Hálózat működtetését.

Lehetőség a termelőnek, segítség a fogyasztónak!