• BT Regiment
    „A természet őszintesége, az őszinteség természete”

Együttműködő Partnereink

A Tudatos Vásárlók Egyesülete két évtizede dolgozik azon, hogy Magyarországon mindenkivel megismertesse a biztonságos, környezetileg, társadalmilag és gazdaságilag is fenntartható megoldásokat. Közgazdász, mérnök, szociológus, jogász, geográfus, antropológus, agrármérnök és marketing szakértelmet egyesítő csapatukkal elhivatottan dolgoznak azon, hogy felkutassák, megvizsgálják, kipróbálják és segítsék az etikus és környezetbarát életmód kialakításának minkéntjét a Tudatos Vásárlók közössége számára.

Céljuk, hogy az ökotudatos életmódot és vásárlási szempontokat ne csak közösségük és a “szuperzöldek” tartsák szem előtt, hanem egyre szélesebb körben terjesszék el. Ezért képzéseikkel és rendezvényeikkel a fenntartható fogyasztói szokások és a tudatos vásárlási szempontok megjelenését segítik az élet bármely területén.

Életünk egy meghatározó élménye volt a Tiszta Otthon ÖkoKör csoportvezetői képzésén való részvétel, ami egy életre a vegyszermentes háztartás szerelmesévé tett minket. Először Romonyán szerveztünk egy nagysikerű ÖkoKört, majd egy országos Online ÖkoKört is megvalósítottunk. Az öthetes programsorozatok során játékos és kísérleti módon ismerkedhettünk meg a vegyszermentes háztartásvezetés lehetőségeivel, és komoly elméleti ismeretekre is szert tettünk. Reméljük, hogy az ÖkoKör mozgalma nem áll meg, és lesz még lehetőségünk aktív szerepet vállalni a háztartások zöldítésében! Tiszta Otthon ÖkoKör- élmény és tudás, együtt, közösen!

A Magyar Madártani- és Természetvédelmi Egyesület célja a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködnek a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Önkénteseikkel kutatásokat, védelmi akciókat hajtanak végre, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat rendeznek, kiadványokat jelentetnek meg. Az Egyesület a legfontosabb célt, az ország természeti értékeinek megőrzését két fő tevékenységi kör: a természetvédelmi kutatások és a társadalmi szintű partnerség keretében szervezi. Természetvédelmi munkájukban faj- és élőhelyvédelmi, monitoring és madárgyűrűző akciókat szerveznek. A társadalmi szintű partnerség legfontosabb elemei: a környezeti nevelési programok, a napi madárvédelmi jellegű Madárbarát kert program és a közösségi rendezvények.   

 

Családunk aktív tagja az Egyesületnek. Lelkesen és örömmel végezzük el minden évben a fecskefelmérést Romonya településén, a gólyafelmérést Bogádon, Berkesden, Perekeden és Romonyán, illetve a romonyai templomtoronyba telepített gyöngybagoly költőláda rendszeres ellenőrzését. Az idei évtől részesei lehettünk a bólyi vércseodú ellenőrzéseknek is, és folyamatosan bővülő odútelepünk fészkelő madarak tucatjainak, apró élőlények százainak ad menedéket. Hiszünk az Egyesület által képviselt értékekben és igyekszünk azokat közösségi rendezvényeinken is átadni.

A projekt célja, hogy a közösség erejével összegyűjtse Magyarország összes - valamilyen környezetbarát megoldást alkalmazó - szolgáltatóját, valamint a téma meghatározó szakértőit, hogy információbázist biztosítson a tudatos fogyasztóknak és ismertséget a tudatos termelőknek/szolgáltatóknak, annak érdekében, hogy együtt őrizhessük és élvezhessük kis országunk kincseit még nagyon sokáig. A Holzöldebb csapata hiszi, hogy a (környezet)tudatosság sikere abból fakad, hogy az egyén a rendelkezésére álló lehető legtöbb tudást felhasználva és az alternatívákat megvizsgálva értékrendjének megfelelően választ; nem pedig abból, hogy olyat vásárol, amiről valaki azt mondta, hogy jó. Éppen ezért folyamatosan gyűjtik a környezetvédelmi szakértő szervezeteket és blogokat, információforrásokat, hogy a holzoldebb.hu-n a kritikus gondolkodáshoz szükséges tudás is rendelkezésedre álljon.

 

A BT Regiment Kreatív Műhely és családi gazdaság számára megtiszteltetés, hogy szerepelhet Magyarország Zöldtérképén, ezzel is segítve a környezettudatosabb jövő felé vezető összefogás sikerét. Gazdaságunk elérhető a komposzt, képzés-oktatás, közösség-információk, élelmiszer-táplálkozás, vegyszermentes, kézműves, gazdaság és magyar termék kategóriák alatt.

A Sharewaste egy hiánypótló komposztáló applikáció, ami összeköti azokat, akik nem akarják kidobni zöldhulladékukat a kukába és emellett egy lehetőség új emberek megismerésére is. A rendszerbe mindkét oldalról lehet regisztrálni: ha nem tudsz komposztálni, de nem dobnád a kukába konyhai hulladékodat, akkor regisztrálhatsz leadóként- ha pedig lehetőséged van nagyobb mennyiség komposztálására, átvevőként jelentkezhetsz. Nemcsak a hulladék mennyisége csökkenthető így- az applikáció kitűnő terepe annak, hogy megismerhesd a hasonló érdeklődésű embereket.

 

A gazdaságunkban működtetett zöldhulladék átvevőhely regisztrált átvevőhely a rendszerben, a zöldhulladékok minden fajtáját befogadjuk, még a sokszor igazságtalanul mellőzött diófalevelet is. Hiszünk a rendszer sikerességében, és támogatjuk a komposztálás népszerűsítésére irányuló törekvéseket.

A Bólyi Faiskola Kft. 1997-es megalakulása óta gazdálkodik Dél- Baranya kiváló minőségű földjein. Cégük alapvetően növénytermesztésre szakosodott, de vállalják

 

 

A Bólyi Faiskola csapata már a kezdetektől mellettünk és velünk van, szakértelmük, szakmai tapasztalatuk az évek során rengeteget segített a gazdaság összképének kialakításában. Farkas Andrea irányítása mellett egy felkészült, produktív csapattal dolgozhatunk együtt, akikre mindig lehet számítani, akik munkájukat elhivatottan és kiemelkedő minőséggel végzik.

A Csodabogarak Alapítvány legújabb programja a Föld legnagyobb tömegben és számban előforduló állatainak, a rovaroknak a védelmét, a rovarvilág megismertetését, a fennmaradásukra tett jó példák bemutatását, széles körű terjesztését szolgálja. A Bogárkövet program célja, hogy képviselje és védelmezze a hatlábúakat. A Bogárkövetek fő feladata: megismertetni környezetükkel, hogy a rovarok döntő többsége ártalmatlan az emberre, ugyanakkor nélkülük a bolygón nem maradhatna fenn az élet sem. A követek jó példával elől járva segítenek abban, hogy a bogarak, kis hatlábúak megfelelő életfeltételhez jussanak.

 

Gazdaságunkban kiemelt figyelmet fordítunk a legkisebbekre: a vegyszermentes termelési rendszer mellett minden lehetséges módon védjük hatlábú barátainkat. A Bogárkövet Programot egy fantasztikus ötletnek tartjuk, és elkötelezetten segítjük a program célkitűzéseinek megvalósulását!

Az Erdőmentők egy közérdekű célokat megvalósító, közhasznú alapítvány, melynek elsődleges feladata az Erdők és a Vadvilág védelme, annak sérüléseinek helyreállítása. Számos olyan élőhely van, amiről a tulajdonosa – legyen az egy magánszemély, vagy az állam – nem tud megfelelően gondoskodni. Ennek oka lehet pénzhiány, időhiány, szakemberhiány, vagy éppen érdektelenség. Ezek az Erdők sokszor lepusztulnak, szeméttel telnek meg és végül alkalmatlanná válnak a korábbi növény- és állatvilág fenntartására. Ilyenkor lépnek közbe az Erdőmentők. Ha tudomást szereznek egy ilyen területről, felveszik a kapcsolatot a tulajdonossal, a hatóságokkal, valamint a helyi civil szervezetekkel, majd aprólékos egyeztetést követően erdészeti és vadvédelmi szakembereik segítségével megtervezik és végrehajtják az élőhely rehabilitációját, végül pedig gondoskodnak hosszú távú karbantartásának megszervezéséről, vagy éppen tanösvények, erdei látványosságok, lesek, vadetetők kiépítéséről. Munkájukat a régi nagy erdészgenerációk iránymutató elvei mentén végzik, melyek a szolgálat, a tisztelet és a hagyomány.

Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy a véletlennek köszönhetően megismerhettük az Erdőmentők csapatát. Családunk az erdők szerelmese, a zöld és csend által nyújtott menedék a második otthonunk. Ezért kérdés sem volt, hogy azonnal jelentkezünk Erdő- és vadvédelmi koordinátornak, és mindent megteszünk azért, hogy a Föld ajándékait a lehető legnagyobb becsben őrizhessük meg.

A Hulladékcsökkentési Héten minden arról szól, hogy mindenütt és mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyitott szemmel fedezze fel saját és környezete lehetőségeit a hulladékok keletkezésének megelőzésére, mindannyiunk hasznára. Be akarjuk bizonyítani, hogy nem nehéz felfedezni a problémát és megoldani azt saját és közösségünk örömére. A hulladék egyre inkább elveszi az életterünket, szennyezi földjeinket, vizeinket. Ne hagyjuk, hogy így legyen!

„Szárnyal a képzelet, felejtsd el a szemetet!” újrahasznosítási projektünk aktív részese volt a 2019-es Európai Hulladékcsökkentési Hétnek. Egy egész hetes online programsorozatot szerveztünk meg, mely zárásaként egy újrahasznosítási workshopot tartottunk Romonyán. Az esemény hatalmas sikert aratott, akciónk szerepelt az országos kampányfilmben is. Még csak nem is kérdés: a 2020-as Hulladékcsökkentési Hétnek is aktív résztvevői leszünk!

A Pécsimami a pécsi és Baranya megyei családok információs oldala. Minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet! Hírek, programok, különórák és tanfolyamok, boltok, szolgáltatók, börzék, hirdetések, hasznos tudnivalók, ünnepi tartalmak, letölthető anyagok, karrier, ingatlan… MINDEN, amire a család életében szükség lehet.

 

Életünk során meghatározó élmény volt, amikor megismertük a Pécsimami csapatát. Vezetőjük, Gellén Nóra személyében egy olyan világot, mentalitást és emberi hozzáállást fedeztünk fel, amely a mai világban nagyon ritka, viszont igazán értékes. A Pécsimami csapata nemcsak egy online magazin, hanem annál sokkal, de sokkal több: a Pécsimami a Baranya megyei családok MAMIJA! Információ, lehetőségek, segítség, a kitáruló világ. Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy egy útra terelt bennünket, és reméljük, hogy a jövőben még többször lesz lehetőségünk együtt színt vinni a családok mindennapjaiba!